1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΕΠ-Υ"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Νευροεπιστημών - Νευροανάδρασης με θέμα «Μαθησιακό άγχος, Υπερκινητικό παιδί, Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής, Νευροεπιστήμες», στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ".

1


Κεντρικοί ομιλητές ήταν: ο Ψυχίατρος κ. Ευάγγελος Γρινάκης (MSc Νευροεπιστήμες) και ο Νευροψυχολόγος MPhil Μάριος Σεβρισαριανός (EEG Biofeedback Certified,  QEEG Certified AAPB) ο οποίος είναι και ο επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Νευροανάδρασης του Κέντρου Αποκατάστασης "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ".
 
Ο κος. Γρινάκης συνεχάρη την Διοίκηση του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του σεμιναρίου που έδωσε την ευκαιρία να αναλυθεί το ζήτημα των μαθησιακών δυσκολιών. Τόνισε ότι στο παρελθόν οι μαθησιακές δυσκολίες έμεναν αδιάγνωστες, συνεπώς δεν αντιμετωπίζονταν. Πλέον όμως, με την πρόοδο των νευροεπιστημών, γνωρίζουμε ότι οι μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν καμία σχέση με την νοητική ικανότητα, αλλά έχουν βάση νευροβιολογική. Η γνώση αυτή μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την καθημερινότητα των ατόμων αυτών και να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις που να την διευκολύνουν. 
 
Ο κος. Σεβρισαριανός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του να γίνει ευρέως αντιληπτό ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα, το πώς νιώθουμε, αισθανόμαστε ή συμπεριφερόμαστε, εξαρτάται από την ηλεκτρική λειτουργεία του εγκεφάλου. Η ποσοτική ηλεκτροεγκεφαλογραφία και η νευροανάδραση επιτρέπει τον έλεγχο της εγκεφαλικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα την μείωση ή την εξάλειψη των συμπτωμάτων όπως η Υπερκινητικότητα ή η Διάσπαση Προσοχής. Μάλιστα, ο κος. Σεβρισαριανός επισήμανε ότι πρόσφατα η Παιδιατρική Ακαδημία Ηνωμένων Πολιτείων χαρακτήρισε την Νευροανάδραση ως ισάξια μέθοδο αντιμετώπισης της ΔΕΠ-Υ με την λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Μετά την λήξη του σεμιναρίου, η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κα. Καρνιαδάκη Κατερίνα, πρόσθεσε σχετικά: «Το σεμινάριο με θέμα «Μαθησιακό άγχος, Υπερκινητικό παιδί, Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής, Νευροεπιστήμες», είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων που διοργανώνονται από το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ Κέντρο Αποκατάστασης, στα πλαίσια της ευθύνης που έχουμε για ενημέρωση του κοινού για πιο σύγχρονες θεραπείες σε ζητήματα που μπορεί να απασχολούν τον καθένα μας. Στόχος μας είναι η αντιμετώπιση ζητημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας, γιατί αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων μας η βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας.»
 
Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσαν οι ομιλητές του σεμιναρίου...
 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νέα Εκδηλώσεις 1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΥΡΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΔΕΠ-Υ"