Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ επισκέφτηκε ο καταξιωμένος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Harvard, Γεώργιος Βέλμαχος

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε στο Κέντρο μας τον Δρ. Βέλμαχο Γεώργιο, Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Harvard και Διευθυντή της Μονάδας Τραύματος και Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης. Ο Δρ. Βέλμαχος επισκέφθηκε τον ασθενή του, αλλά και πολύ αγαπημένο φίλο όπως μας τόνισε, τον 19χρονο Παναγιώτη Μυκονιάτη, που νοσηλεύεται στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ.

Ο Δρ. Βέλμαχος μοιράστηκε μαζί μας την υπερηφάνεια του για τον Παναγιώτη, ένα παιδί που πέρασε πολλά και σήμερα, μετά από τις προσπάθειες των γιατρών του και με την βοήθεια των ανθρώπων του ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, κοιτάζει ξανά με αισιοδοξία το μέλλον του. Ο κ. Βέλμαχος ήταν για τον Παναγιώτη πολύτιμος φίλος και σύμμαχος στο να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία που παρουσιαζόταν. Όπως μας ανέφερε ο διάσημος χειρουργός, το παιδί, έπειτα από μια ατυχή βουτιά στην θάλασσα και μια κάκωση στην υψηλή μοίρα της αυχενικής σπονδυλικής στήλης, βρέθηκε να αδυνατεί να κινήσει τα χέρια του ,τα πόδια του και τα διαφράγματα του, κάτι που του προκάλεσε ανακοπή αναπνοής και καρδιάς.

Όμως ο Παναγιώτης αποδείχτηκε μαχητής. Με την βοήθεια της Ιατρικής Ομάδας που τον παρακολουθούσε κατάφερε να επανέλθει εγκεφαλικά. Ο Καθηγητής του Harvard εφάρμοσε μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο που δεν έχει εφαρμοστεί ξανά στην Ελλάδα, στην οποία εμφυτεύονται ηλεκτρόδια στα διαφράγματα και μέσω μιας εξωτερικής συσκευή υποβοηθείται η κίνησή τους και συνεπώς η αναπνοή του ασθενή.

Μετά την επέμβαση τα διαφράγματα του Παναγιώτη γυμνάστηκαν και πλέον δεν χρήζει υποστήριξης από τον αναπνευστήρα, με αποτέλεσμα να επανέλθει πλήρως η ομιλία του.

Ο Δρ. Βέλμαχος , επεσήμανε ότι το να είσαι συνδεδεμένος με τον αναπνευστήρα  σημαίνει πλήρη καθήλωση του ασθενή στο κρεβάτι και πλήρη αποχή από τις κοινωνικές διεργασίες. Η δυνατότητα λοιπόν ανεξαρτησίας από τον αναπνευστήρα δίνει την δυνατότητα να ενταχθούν οι ασθενείς  και πάλι στο κοινωνικό σύνολο. Μπορούν να απολαύσουν και πάλι την ζωή με τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Ο ίδιος ο Παναγιώτης μας μίλησε για την καθημερινότητα του μέσα στο Κέντρο Αποκατάστασης ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας προς τα παιδιά που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα με τα δικά του, τονίζοντας πως η νέα αυτή μέθοδος που εφαρμόστηκε στον ίδιο μπορεί να δώσει κυριολεκτικά και μεταφορικά «πνοή ζωής».

Τέλος, ο Διευθυντής της Μονάδας Τραύματος και Εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις του από την πρώτη του επίσκεψη στο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ. Όπως ανέφερε, έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από την καθαρότητα του χώρου και από τον επαγγελματισμό της Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Θεραπευτικής Υπηρεσίας. Χαρακτήρισε το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ως " Κόσμημα για την Ελλάδα", ως μια δομή προδιαγραφών εξωτερικού και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την καθημερινή μας συμβολή στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής του Παναγιώτη.

">
 

 

.

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Νέα Ανακοινώσεις Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ επισκέφτηκε ο καταξιωμένος Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Harvard, Γεώργιος Βέλμαχος